Energielabel Zijtaart

Heeft u in Zijtaart een energielabel benodigd ? Energielabel Meierijstad regelt het graag voor u. 

Uw aanvraag in 3 stappen: 

1. U plant met ons een afspraak in of vraagt een gratis offerte aan.  

2. Bij goedkeuring wordt er een afspraak ingepland en wordt de woning opgenomen. 

3. U ontvangt het energielabel zo snel mogelijk. 

Over Energielabel Meierijstad

 • Energielabelbureau voor woningbouw en bedrijfspanden in Noord-Brabant.
 • Onze uitgebreide inspectie levert een beter energielabel op.
 • Gratis offerte.
 • Wij zijn gevestigd in Meierijstad en werken in geheel Noord-Brabant zonder voorrijkosten. 

Wat kost een energielabel?

De kosten van een energielabel staan bij Energielabel Meierijstad vast. U krijgt vooraf van ons een offerte zodat u precies weet waar u aan toe bent. Wij rekenen zeer concurrerende tarieven en tellen geen voorrijkosten. Ook werken wij niet met meerwerk-kosten, zo weet u dus vooraf precies wat het u kost. 

Woningtype Tarieven incl. btw
Appartement € 255,-
Tussenwoning € 295,-
Hoekwoning € 305,-
Twee-onder-een-kapwoning € 305,-
Vrijstaande woning € 365,-
Groter dan 225 m² Op aanvraag
Utiliteitsbouw Tarieven excl. btw
Tot 150 m² €425,-
150 tot 500 m² € 495,-
500 tot 1000 m² € 650,-
1000 m² + Op aanvraag

Wat is een energielabel?

Een energielabel toont hoe energiezuinig een woning is en wat u kunt doen om deze energiezuiniger te maken. Dit label varieert van A++++ (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig), en het wordt verstrekt door een gecertificeerde energielabeladviseur na locatieonderzoek. Het energielabel beoordeelt de energie-efficiëntie van uw gebouw in vergelijking met andere gebouwen. 

Wat is een goed energielabel?

Een goed energielabel in Nederland is minimaal label B. Dit betekent dat uw woning bovengemiddeld geïsoleerd is. Een C-label is al beter dan het gemiddelde, terwijl een A-label een zeer laag energieverbruik aangeeft. Aan de andere kant betekent een G-label een hoog energieverbruik. Bedenk dat 'goed' vanaf label B begint, hoewel de definitie van 'goed' subjectief kan zijn.

Waarom is een energielabel verplicht?

Europese regelgeving

De Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD) vereist dat het energielabel in Nederland wordt toegepast bij vergunningsaanvragen, opleveringen, verkoop en verhuur.

Boetes

Het niet naleven van deze regels kan resulteren in boetes, €435 voor particulieren en €870 voor bedrijven. Handhaving wordt uitgevoerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Conclusie

Een energielabel is dus een verplichting vanuit Europese regelgeving.

Hoe wordt een energielabel bepaald?

Een energielabel wordt bepaald door een gecertificeerd energielabeladviseur. De adviseur komt op locatie en neemt de kenmerken van de woning of het bedrijfspand op, zoals het type verwarming, de isolatie en de aanwezigheid van zonnepanelen.

De adviseur gebruikt een softwareprogramma om de energieprestatie van de woning of het bedrijfspand te berekenen. Dit programma houdt rekening met een groot aantal factoren, waaronder:

 • De typen verwarming, koeling en ventilatie
 • De isolatie van de muren, het dak, de vloer en de ramen
 • De aanwezigheid van zonnepanelen en andere duurzame energievoorzieningen
 • De grootte van de woning of het bedrijfspand

De energieprestatie wordt vervolgens uitgedrukt in een energielabel. Het label geeft een indicatie van het energieverbruik van de woning of het bedrijfspand.

Voor welke gebouwen zijn geen energielabel nodig?

Voor een aantal gebouwen is geen energielabel benodigd. Deze gebouwen zijn:

 • Beschermde monumenten of gemeentelijke monumenten.
 • Gebouwen voor religieuze activiteiten, zoals kerken en moskeeën. 
 • Vrijstaande gebouwen met een gebruiksoppervlakte kleiner dan 50 m². 
 • Bedrijfspanden bedoeld voor opslag of bewerking (fabriekshallen). 
 • Gebouwen die niet langer dan twee jaar worden gebruikt, zoals noodgebouwen en bouwketen. 
 • Recreatiewoningen die minder dan vier maanden per jaar in gebruik zijn. 
 • Gebouwen die geen energie gebruiken om het klimaat binnen te regelen, zoals schuren of garages.

Heb ik al een energielabel?

Middels onderstaande tool kunt u gemakkelijk zien of u al een energielabel heeft. 

Wat doet Energielabel Meierijstad?

Energielabel Meierijstad is bevoegd om energielabel te berekenen van uw vastgoed. 

Wij verzorgen aanvragen voor zowel particulieren als bedrijven. 

Bij het locatiebezoek van uw vastgoed worden de volgende handelingen uitgevoerd: 

 • Gebouwopname op locatie; 
 • Het inmeten van de gebouw;
 • Het inventariseren van de gebouwkenmerken; 
 • De verwerking van de kenmerken in de energielabel-software; 
 • De registratie bij de Rijksoverheid. 

Werkgebied Energielabel Meierijstad

Energielabel Meierijstad is voornamelijk werkzaam in Sint-Oedenrode, Best, Veghel, Schijndel, Liempde, Laarbeek, Sint-Michielsgestel, Son en Breugel, Boxtel, Oirschot, Eindhoven, Uden en 's-Hertogenbosch.   

Echter werken wij ook daarbuiten, in heel Noord-Brabant zijn wij u graag van dienst. Zonder voorrijkosten en u weet vooraf precies wat het kost. 

Over Zijtaart 

Zijtaart is een schilderachtig dorp in de provincie Noord-Brabant, Nederland. Het is een gemeenschap met een rijke geschiedenis en een sterke verbondenheid met traditie en natuur. Zijtaart heeft door de jaren heen een bijzondere plaats verworven in het hart van haar inwoners en bezoekers.

De geschiedenis van Zijtaart gaat terug tot de middeleeuwen, en het dorp werd voor het eerst officieel geregistreerd in 1312. De naam "Zijtaart" is afgeleid van "Sytaert," wat verwijst naar de ligging van het dorp ten westen ("zijde") van Veghel, de nabijgelegen stad. Dit historische verband met Veghel heeft deel uitgemaakt van de ontwikkeling en identiteit van Zijtaart.

Een opvallende historische bezienswaardigheid in Zijtaart is de Sint Antonius Abt Kerk, die dateert uit de 15e eeuw. Deze kerk speelt een centrale rol in het religieuze en culturele leven van de gemeenschap en is een belangrijk herkenningspunt voor het dorp.

Zijtaart is omgeven door een schilderachtig landschap met uitgestrekte landbouwgronden, die door de eeuwen heen het levensonderhoud van de inwoners hebben gevormd. De agrarische traditie is nog steeds sterk aanwezig, en het dorp staat bekend om zijn melkveebedrijven en akkerbouw. Dit agrarische erfgoed wordt jaarlijks gevierd tijdens evenementen zoals de Agrarische Dagen.

Een bijzonder evenement dat Zijtaart op de kaart heeft gezet, is de Zijtaartse Boerendag. Dit jaarlijkse festijn biedt bezoekers de mogelijkheid om de landelijke charme van het dorp te ervaren. Boerderijdieren, oude ambachten en lokale producten staan centraal, waardoor de inwoners hun agrarische trots kunnen delen.

De gemeenschap van Zijtaart is hecht en betrokken bij het behoud van haar culturele erfgoed. Het dorp heeft in de loop der jaren initiatieven ontwikkeld om haar geschiedenis te bewaren en te delen met de jongere generaties.

Zijtaart is een dorp dat de balans tussen traditie en moderniteit heeft weten te behouden. Het blijft een plek waar inwoners kunnen genieten van het landelijke leven te midden van de natuur en waar bezoekers kunnen kennismaken met de rijke geschiedenis en gastvrijheid van de gemeenschap. Zijtaart heeft een unieke charme die haar tot een bijzondere bestemming maakt in Nederland.

Energielabel Zijtaart

Het gemiddelde energielabel in Zijtaart is D, volgens gegevens van het Rijksvastgoedbedrijf. Dit betekent dat de woningen in Zijtaart gemiddeld genomen bovengemiddeld energiezuinig zijn. Echter, er is nog veel ruimte voor verbetering.

Volgens een onderzoek van de gemeente Meierijstad is 30% van de woningen in Zijtaart voorzien van een energielabel A, B of C. Dit betekent dat 70% van de woningen een energielabel D, E of F heeft.

Er zijn verschillende redenen voor dit verschil. Een belangrijke reden is dat veel woningen in Zijtaart relatief oud zijn. Deze woningen zijn vaak niet goed geïsoleerd en hebben oude verwarmingsinstallaties.

Een andere reden is dat veel woningen in Zijtaart buiten het centrum van Zijtaart liggen. Deze woningen zijn vaak groter en hebben meer grond. Hierdoor is het vaak duurder om deze woningen te verduurzamen.

De gemeente Meierijstad wil het energielabel van de woningen in Zijtaart verbeteren. Om dit te bereiken heeft de gemeente een aantal maatregelen genomen, waaronder:

 • Informatievoorziening: De gemeente informeert inwoners over de voordelen van energiezuinige woningen.
 • Subsidies: De gemeente biedt subsidies aan voor woningeigenaren die hun woning verduurzamen.
 • Advies en ondersteuning: De gemeente biedt inwoners advies en ondersteuning bij het verduurzamen van hun woning.

De gemeente hoopt dat deze maatregelen ervoor zorgen dat het gemiddelde energielabel in Zijtaart in de toekomst verder verbetert.

Enkele concrete voorbeelden

Hier zijn enkele concrete voorbeelden van hoe inwoners van Zijtaart hun woning energiezuiniger kunnen maken:

 • Isolatie: Door de woning te isoleren, wordt het warmteverlies verminderd. Dit kan door de muren, het dak en de vloer te isoleren.
 • Verwarming: Door de verwarmingsinstallatie te vervangen door een energiezuinige installatie, wordt het energieverbruik verminderd.
 • Zonnepanelen: Door zonnepanelen te installeren, wordt zonne-energie gebruikt om de woning van stroom te voorzien.

Conclusie

De energielabels in Zijtaart zijn gemiddeld genomen bovengemiddeld. Er is echter nog veel ruimte voor verbetering. De gemeente Meierijstad neemt verschillende maatregelen om het energielabel van de woningen in Zijtaart te verbeteren.