Energielabel Uden

Heeft u in Uden een energielabel benodigd ? Energielabel Meierijstad regelt het graag voor u. 

Uw aanvraag in 3 stappen: 

1. U plant met ons een afspraak in of vraagt een gratis offerte aan.  

2. Bij goedkeuring wordt er een afspraak ingepland en wordt de woning opgenomen. 

3. U ontvangt het energielabel zo snel mogelijk. 

Over Energielabel Meierijstad

 • Energielabelbureau voor woningbouw en bedrijfspanden in Noord-Brabant.
 • Onze uitgebreide inspectie levert een beter energielabel op.
 • Gratis offerte.
 • Wij zijn gevestigd in Meierijstad en werken in geheel Noord-Brabant zonder voorrijkosten. 

Wat kost een energielabel?

De kosten van een energielabel staan bij Energielabel Meierijstad vast. U krijgt vooraf van ons een offerte zodat u precies weet waar u aan toe bent. Wij rekenen zeer concurrerende tarieven en tellen geen voorrijkosten. Ook werken wij niet met meerwerk-kosten, zo weet u dus vooraf precies wat het u kost. 

Woningtype Tarieven incl. btw
Appartement € 255,-
Tussenwoning € 295,-
Hoekwoning € 305,-
Twee-onder-een-kapwoning € 305,-
Vrijstaande woning € 365,-
Groter dan 225 m² Op aanvraag
Utiliteitsbouw Tarieven excl. btw
Tot 150 m² €425,-
150 tot 500 m² € 495,-
500 tot 1000 m² € 650,-
1000 m² + Op aanvraag

Wat is een energielabel?

Een energielabel toont hoe energiezuinig een woning is en wat u kunt doen om deze energiezuiniger te maken. Dit label varieert van A++++ (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig), en het wordt verstrekt door een gecertificeerde energielabeladviseur na locatieonderzoek. Het energielabel beoordeelt de energie-efficiëntie van uw gebouw in vergelijking met andere gebouwen. 

Wat is een goed energielabel?

Een goed energielabel in Nederland is minimaal label B. Dit betekent dat uw gebouw bovengemiddeld geïsoleerd is. Een C-label is al beter dan het gemiddelde, terwijl een A-label een zeer laag energieverbruik aangeeft. Aan de andere kant betekent een G-label een hoog energieverbruik. Bedenk dat 'goed' vanaf label B begint, hoewel de definitie van 'goed' subjectief kan zijn.

Waarom is een energielabel verplicht?

Europese regelgeving

De Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD) vereist dat het energielabel in Nederland wordt toegepast bij vergunningsaanvragen, opleveringen, verkoop en verhuur.

Boetes

Het niet naleven van deze regels kan resulteren in boetes, €435 voor particulieren en €870 voor bedrijven. Handhaving wordt uitgevoerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Conclusie

Een energielabel is dus een verplichting vanuit Europese regelgeving.

Hoe wordt een energielabel bepaald?

Een energielabel wordt bepaald door een gecertificeerd energielabeladviseur. De adviseur komt op locatie en neemt de kenmerken van de woning of het bedrijfspand op, zoals het type verwarming, de isolatie en de aanwezigheid van zonnepanelen.

De adviseur gebruikt een softwareprogramma om de energieprestatie van de woning of het bedrijfspand te berekenen. Dit programma houdt rekening met een groot aantal factoren, waaronder:

 • De typen verwarming, koeling en ventilatie
 • De isolatie van de muren, het dak, de vloer en de ramen
 • De aanwezigheid van zonnepanelen en andere duurzame energievoorzieningen
 • De grootte van de woning of het bedrijfspand

De energieprestatie wordt vervolgens uitgedrukt in een energielabel. Het label geeft een indicatie van het energieverbruik van de woning of het bedrijfspand.

Voor welke gebouwen zijn geen energielabel nodig?

Voor een aantal gebouwen is geen energielabel benodigd. Deze gebouwen zijn:

 • Beschermde monumenten of gemeentelijke monumenten.
 • Gebouwen voor religieuze activiteiten, zoals kerken en moskeeën. 
 • Vrijstaande gebouwen met een gebruiksoppervlakte kleiner dan 50 m². 
 • Bedrijfspanden bedoeld voor opslag of bewerking (fabriekshallen). 
 • Gebouwen die niet langer dan twee jaar worden gebruikt, zoals noodgebouwen en bouwketen. 
 • Recreatiewoningen die minder dan vier maanden per jaar in gebruik zijn. 
 • Gebouwen die geen energie gebruiken om het klimaat binnen te regelen, zoals schuren of garages.

Heb ik al een energielabel?

Middels onderstaande tool kunt u gemakkelijk zien of u al een energielabel heeft. 

Wat doet Energielabel Meierijstad?

Energielabel Meierijstad is bevoegd om energielabel te berekenen van uw vastgoed. 

Wij verzorgen aanvragen voor zowel particulieren als bedrijven. 

Bij het locatiebezoek van uw vastgoed worden de volgende handelingen uitgevoerd: 

 • Gebouwopname op locatie; 
 • Het inmeten van de gebouw;
 • Het inventariseren van de gebouwkenmerken; 
 • De verwerking van de kenmerken in de energielabel-software; 
 • De registratie bij de Rijksoverheid. 

Werkgebied Energielabel Meierijstad

Energielabel Meierijstad is voornamelijk werkzaam in Sint-Oedenrode, Best, Veghel, Schijndel, Liempde, Laarbeek, Sint-Michielsgestel, Son en Breugel, Boxtel, Oirschot, Eindhoven, Uden en 's-Hertogenbosch.   

Echter werken wij ook daarbuiten, in heel Noord-Brabant zijn wij u graag van dienst. Zonder voorrijkosten en u weet vooraf precies wat het kost. 

Over Uden

Uden, gelegen in de provincie Noord-Brabant, Nederland, is een stad met een rijke geschiedenis en een bruisende gemeenschap. De oorsprong van Uden gaat terug tot de vroege middeleeuwen, en het is uitgegroeid tot een moderne en welvarende stad met behoud van zijn historische charme.

Een opvallend kenmerk van Uden is de Sint-Petruskerk, een majestueuze gotische kerk die het stadsgezicht domineert. De kerk dateert uit de 14e eeuw en is een belangrijk cultureel en religieus centrum in de stad. Jaarlijks wordt in Uden een processie gehouden ter ere van Onze Lieve Vrouw ter Linde, waarbij de stad tot leven komt met kleurrijke optochten en religieuze festiviteiten.

Uden staat bekend om zijn levendige winkelstraten en uitgebreide recreatiemogelijkheden. Het heeft een bloeiende markt die wekelijks lokale producten en ambachten aanbiedt, en er zijn tal van winkels, restaurants en cafés waar bewoners en bezoekers van de stad kunnen genieten.

Het stadspark "De Bedafse Bergen" biedt natuurliefhebbers de mogelijkheid om te wandelen en te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving. Daarnaast is Uden de thuisbasis van culturele evenementen en festivals, waaronder muziekfestivals en kunsttentoonstellingen die het hele jaar door worden gehouden.

Uden heeft zich ook ontwikkeld als een centrum voor zakelijke en technologische innovatie, met verschillende bedrijven en organisaties in de regio die bijdragen aan de lokale economie.

De bewoners van Uden zijn trots op hun stad en hun hechte gemeenschap. Uden biedt zowel een rijke geschiedenis als een moderne levensstijl, en het blijft een gastvrije bestemming voor zowel inwoners als bezoekers. Het is een stad waar het verleden en heden naast elkaar bestaan en waar de gemeenschap het kloppende hart van de stad vormt.

Energielabels Uden

De energielabels in Uden laten een gevarieerd beeld zien. In 2023 had 20,5% van de woningen in Uden een energielabel A, terwijl dit in 2022 nog maar 17,5% was. Dit is een positieve ontwikkeling, maar er is nog steeds ruimte voor verbetering.

De huidige situatie

Het gemiddelde energielabel in Uden is C. Dit betekent dat de meeste woningen in Uden nog niet optimaal zijn geïsoleerd en verwarmd. Dit zorgt voor een hoge energierekening en een grotere uitstoot van CO2.

De verwachting

De verwachting is dat de energielabels in Uden in de toekomst verder zullen verbeteren. Dit komt doordat er steeds meer subsidieregelingen beschikbaar zijn voor verduurzaming van woningen.

Conclusie

De energielabels in Uden laten een gevarieerd beeld zien. Er is nog steeds ruimte voor verbetering, maar de verwachting is dat de energielabels in de toekomst verder zullen verbeteren.

Vergelijking met Eindhoven

De energielabels in Uden zijn iets lager dan in Eindhoven. Dit komt doordat Uden een grotere verscheidenheid aan woningen heeft, waaronder meer oudere woningen die nog niet zijn verduurzaamd.

Toekomst

De verwachting is dat de energielabels in Uden in de toekomst verder zullen verbeteren. Dit komt doordat er steeds meer subsidieregelingen beschikbaar zijn voor verduurzaming van woningen. Daarnaast wordt het steeds belangrijker om energiezuinig te wonen, vanwege de stijgende energieprijzen en de klimaatverandering.