Energielabel Sint-Oedenrode

Heeft u in Sint-Oedenrode een energielabel benodigd ? Energielabel Meierijstad regelt het graag voor u. 

Uw aanvraag in 3 stappen: 

1. U plant met ons een afspraak in of vraagt een gratis offerte aan.  

2. Bij goedkeuring wordt er een afspraak ingepland en wordt het gebouw opgenomen. 

3. U ontvangt het energielabel zo snel mogelijk. 

Energielabel Meierijstad

 • Energielabelbureau voor woningbouw en bedrijfspanden in Noord-Brabant.
 • Onze uitgebreide inspectie levert een beter energielabel op.
 • Gratis offerte.
 • Wij zijn gevestigd in Meierijstad en werken in geheel Noord-Brabant zonder voorrijkosten. 

Wat kost een energielabel?

De kosten van een energielabel staan bij Energielabel Meierijstad vast. U krijgt vooraf van ons een offerte zodat u precies weet waar u aan toe bent. Wij rekenen zeer concurrerende tarieven en tellen geen voorrijkosten. Ook werken wij niet met meerwerk-kosten, zo weet u dus vooraf precies wat het u kost. 

Woningen Tarieven incl. btw
Appartement € 255,-
Tussenwoning € 295,-
Hoekwoning € 305,-
Twee-onder-een-kapwoning € 305,-
Vrijstaande woning € 365,-
Groter dan 225 m² Op aanvraag
Utiliteitsbouw Tarieven excl. btw
Tot 150 m² €425,-
150 tot 500 m² € 495,-
500 tot 1000 m² € 650,-
1000 m² + Op aanvraag

Wat is een energielabel?

Een energielabel toont hoe energiezuinig een woning is en wat u kunt doen om deze energiezuiniger te maken. Dit label varieert van A++++ (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig), en het wordt verstrekt door een gecertificeerde energielabeladviseur na locatieonderzoek. Het energielabel beoordeelt de energie-efficiëntie van uw gebouw in vergelijking met andere gebouwen. 

Wat is een goed energielabel?

Een goed energielabel in Nederland is minimaal label B. Dit betekent dat uw woning bovengemiddeld geïsoleerd is. Een C-label is al beter dan het gemiddelde, terwijl een A-label een zeer laag energieverbruik aangeeft. Aan de andere kant betekent een G-label een hoog energieverbruik. Bedenk dat 'goed' vanaf label B begint, hoewel de definitie van 'goed' subjectief kan zijn.

Waarom is een energielabel verplicht?

Europese regelgeving

De Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD) vereist dat het energielabel in Nederland wordt toegepast bij vergunningsaanvragen, opleveringen, verkoop en verhuur.

Boetes

Het niet naleven van deze regels kan resulteren in boetes, €435 voor particulieren en €870 voor bedrijven. Handhaving wordt uitgevoerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Conclusie

Een energielabel is dus een verplichting vanuit Europese regelgeving.

Hoe wordt een energielabel bepaald?

Een energielabel wordt bepaald door een gecertificeerd energielabeladviseur. De adviseur komt op locatie en neemt de kenmerken van de woning of het bedrijfspand op, zoals het type verwarming, de isolatie en de aanwezigheid van zonnepanelen.

De adviseur gebruikt een softwareprogramma om de energieprestatie van de woning of het bedrijfspand te berekenen. Dit programma houdt rekening met een groot aantal factoren, waaronder:

 • De typen verwarming, koeling en ventilatie
 • De isolatie van de muren, het dak, de vloer en de ramen
 • De aanwezigheid van zonnepanelen en andere duurzame energievoorzieningen
 • De grootte van de woning of het bedrijfspand

De energieprestatie wordt vervolgens uitgedrukt in een energielabel. Het label geeft een indicatie van het energieverbruik van de woning of het bedrijfspand.

Voor welke gebouwen zijn geen energielabels nodig?

Voor een aantal gebouwen is geen energielabel benodigd. Deze gebouwen zijn:

 • Beschermde monumenten of gemeentelijke monumenten.
 • Gebouwen voor religieuze activiteiten, zoals kerken en moskeeën. 
 • Vrijstaande gebouwen met een gebruiksoppervlakte kleiner dan 50 m². 
 • Bedrijfspanden bedoeld voor opslag of bewerking (fabriekshallen). 
 • Gebouwen die niet langer dan twee jaar worden gebruikt, zoals noodgebouwen en bouwketen. 
 • Recreatiewoningen die minder dan vier maanden per jaar in gebruik zijn. 
 • Gebouwen die geen energie gebruiken om het klimaat binnen te regelen, zoals schuren of garages.

Heb ik al een energielabel?

Middels onderstaande tool kunt u gemakkelijk zien of u al een energielabel heeft. 

Wat doet Energielabel Meierijstad?

Energielabel Meierijstad is bevoegd om energielabel te berekenen van uw vastgoed. 

Wij verzorgen aanvragen voor zowel particulieren als bedrijven. 

Bij het locatiebezoek van uw vastgoed worden de volgende handelingen uitgevoerd: 

 • Gebouwopname op locatie; 
 • Het inmeten van de gebouw;
 • Het inventariseren van de gebouwkenmerken; 
 • De verwerking van de kenmerken in de energielabel-software; 
 • De registratie bij de Rijksoverheid. 

Werkgebied Energielabel Meierijstad

Energielabel Meierijstad is voornamelijk werkzaam in Sint-Oedenrode, Best, Veghel, Schijndel, Liempde, Laarbeek, Sint-Michielsgestel, Son en Breugel, Boxtel, Oirschot, Eindhoven, Uden en 's-Hertogenbosch.   

Echter werken wij ook daarbuiten, in heel Noord-Brabant zijn wij u graag van dienst. Zonder voorrijkosten en u weet vooraf precies wat het kost. 

Energielabel Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode, ook wel bekend als 'Rooi' onder de lokale bevolking, is een pittoresk stadje gelegen in de provincie Noord-Brabant in Nederland. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de vroege middeleeuwen, ademt Sint-Oedenrode een sfeer van charme en authenticiteit.

Een van de opvallende bezienswaardigheden in Sint-Oedenrode is Kasteel Henkenshage, een prachtig kasteel dat dateert uit de 17e eeuw en nu fungeert als een locatie voor evenementen en bruiloften. Het kasteel staat te midden van weelderige tuinen en vijvers, wat het tot een romantische plek maakt.

Sint-Oedenrode heeft een levendig stadscentrum met gezellige winkels, restaurants en cafés. Het is ook beroemd om zijn jaarlijkse evenementen, waaronder de jaarlijkse kermis en carnaval, die de stad tot leven brengen met kleurrijke optochten en festiviteiten.

Het omliggende landschap van Sint-Oedenrode is prachtig en biedt tal van mogelijkheden voor natuurliefhebbers. Het Dommeldal, met zijn kronkelende rivieren en groene weiden, is een paradijs voor wandelaars en fietsers. Daarnaast is de Vresselse Bossen, een nabijgelegen natuurgebied, ideaal voor het verkennen van de lokale flora en fauna.

Sint-Oedenrode heeft ook een sterke gemeenschapszin en is de thuisbasis van verschillende verenigingen en culturele organisaties. De lokale bevolking viert haar erfgoed en tradities, en dit is te zien in de vele volksfeesten en folklore-evenementen die door het jaar heen plaatsvinden.

Al met al biedt Sint-Oedenrode een boeiende mix van geschiedenis, natuur en gemeenschap, waardoor het een charmante bestemming is voor zowel inwoners als bezoekers die op zoek zijn naar een authentieke Nederlandse ervaring.

Woningmarkt Sint-Oedenrode

De woningmarkt in Sint-Oedenrode blijft de afgelopen jaren dynamisch en aantrekkelijk voor zowel lokale bewoners als nieuwkomers. Enkele belangrijke trends en feiten over de huidige situatie op de woningmarkt zijn als volgt:

 1. Toenemende vraag: Sint-Oedenrode heeft een groeiende aantrekkingskracht op mensen die op zoek zijn naar een rustige, sfeervolle omgeving om te wonen. Dit heeft geleid tot een constante toename van de vraag naar woningen in het stadje en de omliggende gebieden.

 2. Schommelende prijzen: De vraag naar woningen heeft de prijzen in Sint-Oedenrode gestaag doen stijgen, waardoor de woningmarkt competitief is geworden. Dit heeft geleid tot biedoorlogen in sommige gevallen, vooral voor woningen in populaire wijken.

 3. Diversiteit van onroerend goed: De woningmarkt in Sint-Oedenrode biedt een verscheidenheid aan onroerend goed, variërend van historische herenhuizen in het stadscentrum tot moderne gezinswoningen aan de rand van de stad. Dit maakt het voor een breed scala van kopers aantrekkelijk.

 4. Woningen met tuinen: Sint-Oedenrode staat bekend om zijn groene omgeving, en woningen met tuinen zijn in trek. Mensen waarderen de nabijheid van de natuur en de vele recreatiemogelijkheden die het Dommeldal en de omliggende bossen bieden.

 5. Invloed van de lokale gemeenschap: De sterke gemeenschapszin in Sint-Oedenrode draagt bij aan de aantrekkingskracht van de stad. Evenementen en activiteiten georganiseerd door lokale verenigingen en culturele organisaties versterken het gevoel van betrokkenheid bij de gemeenschap.