Energielabel Schijndel

Heeft u in Schijndel een energielabel benodigd ? Energielabel Meierijstad regelt het graag voor u. 

Uw aanvraag in 3 stappen: 

1. U plant met ons een afspraak in of vraagt een gratis offerte aan.  

2. Bij goedkeuring wordt er een afspraak ingepland en wordt de woning opgenomen. 

3. U ontvangt het energielabel zo snel mogelijk. 

Energielabel Meierijstad

 • Energielabelbureau voor woningbouw en bedrijfspanden in Noord-Brabant.
 • Onze uitgebreide inspectie levert een beter energielabel op
 • Gratis offerte.
 • Wij zijn gevestigd in Meierijstad en werken in geheel Noord-Brabant zonder voorrijkosten. 

Wat kost een energielabel?

De kosten van een energielabel staan bij Energielabel Meierijstad vast. U krijgt vooraf van ons een offerte zodat u precies weet waar u aan toe bent. Wij rekenen zeer concurrerende tarieven en tellen geen voorrijkosten. Ook werken wij niet met meerwerk-kosten, zo weet u dus vooraf precies wat het u kost. 

Woningtype Tarieven incl. btw
Appartement € 255,-
Tussenwoning € 295,-
Hoekwoning € 305,-
Twee-onder-een-kapwoning € 305,-
Vrijstaande woning € 365,-
Groter dan 225 m² Op aanvraag
Utiliteitsbouw Tarieven excl. btw
Tot 150 m² €425,-
150 tot 500 m² € 495,-
500 tot 1000 m² € 650,-
1000 m² + Op aanvraag

Wat is een energielabel?

Een energielabel toont hoe energiezuinig een woning is en wat u kunt doen om deze energiezuiniger te maken. Dit label varieert van A++++ (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig), en het wordt verstrekt door een gecertificeerde energielabeladviseur na locatieonderzoek. Het energielabel beoordeelt de energie-efficiëntie van uw woning in vergelijking met andere woningen. 

Wat is een goed energielabel?

Een goed energielabel in Nederland is minimaal label B. Dit betekent dat uw woning bovengemiddeld geïsoleerd is. Een C-label is al beter dan het gemiddelde, terwijl een A-label een zeer laag energieverbruik aangeeft. Aan de andere kant betekent een G-label een hoog energieverbruik. Bedenk dat 'goed' vanaf label B begint, hoewel de definitie van 'goed' subjectief kan zijn.

Waarom is een energielabel verplicht?

Europese regelgeving

De Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD) vereist dat het energielabel in Nederland wordt toegepast bij vergunningsaanvragen, opleveringen, verkoop en verhuur.

Boetes

Het niet naleven van deze regels kan resulteren in boetes, €435 voor particulieren en €870 voor bedrijven. Handhaving wordt uitgevoerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Conclusie

Een energielabel is dus een verplichting vanuit Europese regelgeving.

Hoe wordt een energielabel bepaald?

 • Een energielabel wordt bepaald door een gecertificeerd energielabeladviseur. De adviseur komt op locatie en neemt de kenmerken van de woning of het bedrijfspand op, zoals het type verwarming, de isolatie en de aanwezigheid van zonnepanelen.

  De adviseur gebruikt een softwareprogramma om de energieprestatie van de woning of het bedrijfspand te berekenen. Dit programma houdt rekening met een groot aantal factoren, waaronder:

  • De typen verwarming, koeling en ventilatie
  • De isolatie van de muren, het dak, de vloer en de ramen
  • De aanwezigheid van zonnepanelen en andere duurzame energievoorzieningen
  • De grootte van de woning of het bedrijfspand

  De energieprestatie wordt vervolgens uitgedrukt in een energielabel. Het label geeft een indicatie van het energieverbruik van de woning of het bedrijfspand.

Voor welke gebouwen zijn geen energielabel nodig?

Voor een aantal gebouwen is geen energielabel benodigd. Deze gebouwen zijn:

 • Beschermde monumenten of gemeentelijke monumenten.
 • Gebouwen voor religieuze activiteiten, zoals kerken en moskeeën. 
 • Vrijstaande gebouwen met een gebruiksoppervlakte kleiner dan 50 m². 
 • Bedrijfspanden bedoeld voor opslag of bewerking (fabriekshallen). 
 • Gebouwen die niet langer dan twee jaar worden gebruikt, zoals noodgebouwen en bouwketen. 
 • Recreatiewoningen die minder dan vier maanden per jaar in gebruik zijn. 
 • Gebouwen die geen energie gebruiken om het klimaat binnen te regelen, zoals schuren of garages.

Heb ik al een energielabel?

Middels onderstaande tool kunt u gemakkelijk zien of u al een energielabel heeft. 

Wat doet Energielabel Meierijstad?

Energielabel Meierijstad is bevoegd om energielabel te berekenen van uw vastgoed. 

Wij verzorgen aanvragen voor zowel particulieren als bedrijven. 

Bij het locatiebezoek van uw vastgoed worden de volgende handelingen uitgevoerd: 

 • Gebouwopname op locatie; 
 • Het inmeten van de gebouw;
 • Het inventariseren van de gebouwkenmerken; 
 • De verwerking van de kenmerken in de energielabel-software; 
 • De registratie bij de Rijksoverheid. 

Werkgebied Energielabel Meierijstad

Energielabel Meierijstad is voornamelijk werkzaam in Sint-Oedenrode, Best, Veghel, Schijndel, Liempde, Laarbeek, Sint-Michielsgestel, Son en Breugel, Boxtel, Oirschot, Eindhoven, Uden en 's-Hertogenbosch.   

Echter werken wij ook daarbuiten, in heel Noord-Brabant zijn wij u graag van dienst. Zonder voorrijkosten en u weet vooraf precies wat het kost. 

Energielabel Schijndel

Schijndel is een charmant dorp gelegen in de provincie Noord-Brabant, Nederland. Het dorp heeft een rijke geschiedenis en biedt een combinatie van traditionele charme en moderne voorzieningen.

Een opvallend kenmerk van Schijndel is de prachtige Sint-Servatiuskerk, die dateert uit de middeleeuwen. Deze indrukwekkende kerk is een belangrijk historisch en cultureel symbool voor de gemeenschap. Het dorpscentrum biedt een schilderachtige omgeving met gezellige straatjes, winkels en restaurants waar bezoekers kunnen genieten van de Brabantse gastvrijheid.

Jaarlijks organiseert Schijndel verschillende evenementen, waaronder het befaamde Paaspop-festival, dat duizenden muziekliefhebbers trekt. Het evenement heeft nationale en internationale artiesten op het podium en staat bekend om zijn geweldige sfeer.

Schijndel ligt te midden van het prachtige landschap van Noord-Brabant, waardoor het een geweldige uitvalsbasis is voor natuurliefhebbers. Fiets- en wandelpaden doorkruisen het platteland, en er zijn talloze mogelijkheden voor buitenactiviteiten in de nabijgelegen natuurgebieden.

De lokale keuken in Schijndel biedt heerlijke gerechten, waaronder regionale specialiteiten zoals worstenbroodjes en Bossche bollen. De dorpsbewoners zijn trots op hun culinaire erfgoed en verwelkomen bezoekers graag om deze lekkernijen te proeven.

Schijndel is een warme en gastvrije gemeenschap met een sterke band met tradities en cultuur. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, muziek, natuur of lekker eten, Schijndel heeft voor iedereen iets te bieden en is zeker een bezoek waard.

Woningmarkt Schijndel

In Schijndel, een pittoresk dorp in het zuiden van Nederland, heerste een bijzondere dynamiek op de woningmarkt. De huizenprijzen waren gestaag gestegen en hadden een nieuw hoogtepunt bereikt. Voor veel inwoners was dit een dubbelzijdig zwaard: aan de ene kant was het goed nieuws voor degenen die hun huizen wilden verkopen, maar aan de andere kant was het een uitdaging voor aspirant-kopers.

De vraag naar woningen in Schijndel was hoog, deels vanwege de aantrekkingskracht van het schilderachtige dorp en de goede bereikbaarheid van steden als Eindhoven en 's-Hertogenbosch. Jonge gezinnen waren op zoek naar een idyllische plek om te settelen, terwijl ouderen de rust en schoonheid van het dorp omarmden. Dit had geleid tot een competitieve markt, waar kopers soms tegen elkaar moesten bieden om een huis te bemachtigen.