Energielabel Mariaheide

Heeft u in Mariaheide een energielabel benodigd ? Energielabel Meierijstad regelt het graag voor u. 

Uw aanvraag in 3 stappen: 

1. U plant met ons een afspraak in of vraagt een gratis offerte aan.  

2. Bij goedkeuring wordt er een afspraak ingepland en wordt de woning opgenomen. 

3. U ontvangt het energielabel zo snel mogelijk. 

Over Energielabel Meierijstad

 • Energielabelbureau voor woningbouw en bedrijfspanden in Noord-Brabant.
 • Onze uitgebreide inspectie levert een beter energielabel op.
 • Gratis offerte.
 • Wij zijn gevestigd in Meierijstad en werken in geheel Noord-Brabant zonder voorrijkosten. 

Wat kost een energielabel?

De kosten van een energielabel staan bij Energielabel Meierijstad vast. U krijgt vooraf van ons een offerte zodat u precies weet waar u aan toe bent. Wij rekenen zeer concurrerende tarieven en tellen geen voorrijkosten. Ook werken wij niet met meerwerk-kosten, zo weet u dus vooraf precies wat het u kost. 

Woningtype Tarieven incl. btw
Appartement € 255,-
Tussenwoning € 295,-
Hoekwoning € 305,-
Twee-onder-een-kapwoning € 305,-
Vrijstaande woning € 365,-
Groter dan 225 m² Op aanvraag
Utiliteitsbouw Tarieven excl. btw
Tot 150 m² €425,-
150 tot 500 m² € 495,-
500 tot 1000 m² € 650,-
1000 m² + Op aanvraag

Wat is een energielabel?

Een energielabel toont hoe energiezuinig een woning is en wat u kunt doen om deze energiezuiniger te maken. Dit label varieert van A++++ (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig), en het wordt verstrekt door een gecertificeerde energielabeladviseur na locatieonderzoek. Het energielabel beoordeelt de energie-efficiëntie van uw gebouw in vergelijking met andere gebouwen. 

Wat is een goed energielabel?

Een goed energielabel in Nederland is minimaal label B. Dit betekent dat uw woning bovengemiddeld geïsoleerd is. Een C-label is al beter dan het gemiddelde, terwijl een A-label een zeer laag energieverbruik aangeeft. Aan de andere kant betekent een G-label een hoog energieverbruik. Bedenk dat 'goed' vanaf label B begint, hoewel de definitie van 'goed' subjectief kan zijn.

Waarom is een energielabel verplicht?

Europese regelgeving

De Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD) vereist dat het energielabel in Nederland wordt toegepast bij vergunningsaanvragen, opleveringen, verkoop en verhuur.

Boetes

Het niet naleven van deze regels kan resulteren in boetes, €435 voor particulieren en €870 voor bedrijven. Handhaving wordt uitgevoerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Conclusie

Een energielabel is dus een verplichting vanuit Europese regelgeving.

Hoe wordt een energielabel bepaald?

Een energielabel wordt bepaald door een gecertificeerd energielabeladviseur. De adviseur komt op locatie en neemt de kenmerken van de woning of het bedrijfspand op, zoals het type verwarming, de isolatie en de aanwezigheid van zonnepanelen.

De adviseur gebruikt een softwareprogramma om de energieprestatie van de woning of het bedrijfspand te berekenen. Dit programma houdt rekening met een groot aantal factoren, waaronder:

 • De typen verwarming, koeling en ventilatie
 • De isolatie van de muren, het dak, de vloer en de ramen
 • De aanwezigheid van zonnepanelen en andere duurzame energievoorzieningen
 • De grootte van de woning of het bedrijfspand

De energieprestatie wordt vervolgens uitgedrukt in een energielabel. Het label geeft een indicatie van het energieverbruik van de woning of het bedrijfspand.

Voor welke gebouwen zijn geen energielabel nodig?

Voor een aantal gebouwen is geen energielabel benodigd. Deze gebouwen zijn:

 • Beschermde monumenten of gemeentelijke monumenten.
 • Gebouwen voor religieuze activiteiten, zoals kerken en moskeeën. 
 • Vrijstaande gebouwen met een gebruiksoppervlakte kleiner dan 50 m². 
 • Bedrijfspanden bedoeld voor opslag of bewerking (fabriekshallen). 
 • Gebouwen die niet langer dan twee jaar worden gebruikt, zoals noodgebouwen en bouwketen. 
 • Recreatiewoningen die minder dan vier maanden per jaar in gebruik zijn. 
 • Gebouwen die geen energie gebruiken om het klimaat binnen te regelen, zoals schuren of garages.

Heb ik al een energielabel?

Middels onderstaande tool kunt u gemakkelijk zien of u al een energielabel heeft. 

Wat doet Energielabel Meierijstad?

Energielabel Meierijstad is bevoegd om energielabel te berekenen van uw vastgoed. 

Wij verzorgen aanvragen voor zowel particulieren als bedrijven. 

Bij het locatiebezoek van uw vastgoed worden de volgende handelingen uitgevoerd: 

 • Gebouwopname op locatie; 
 • Het inmeten van de gebouw;
 • Het inventariseren van de gebouwkenmerken; 
 • De verwerking van de kenmerken in de energielabel-software; 
 • De registratie bij de Rijksoverheid. 

Werkgebied Energielabel Meierijstad

Energielabel Meierijstad is voornamelijk werkzaam in Sint-Oedenrode, Best, Veghel, Schijndel, Liempde, Laarbeek, Sint-Michielsgestel, Son en Breugel, Boxtel, Oirschot, Eindhoven, Uden en 's-Hertogenbosch.   

Echter werken wij ook daarbuiten, in heel Noord-Brabant zijn wij u graag van dienst. Zonder voorrijkosten en u weet vooraf precies wat het kost. 

Over Mariaheide

Mariaheide is een pittoresk dorp gelegen in de provincie Noord-Brabant, Nederland. Het dorp heeft een rijke geschiedenis en een sterke band met traditie en gemeenschapszin.

De geschiedenis van Mariaheide gaat terug tot de 19e eeuw, toen het dorp ontstond als een ontginningsnederzetting in het veenachtige landschap van Noord-Brabant. De naam "Mariaheide" verwijst naar de heidegronden in het gebied en de toewijding aan de Heilige Maagd Maria.

Een opvallende historische bezienswaardigheid in Mariaheide is de Sint Antonius Abt Kerk, die dateert uit het begin van de 20e eeuw. Deze kerk, met zijn karakteristieke toren, is een belangrijk religieus en cultureel centrum in het dorp. Het interieur van de kerk is versierd met prachtige glas-in-loodramen en biedt een rustige plek voor aanbidding en reflectie.

Mariaheide is omgeven door een schilderachtige natuurlijke omgeving, met weelderige velden en bossen. Het dorp biedt tal van mogelijkheden voor wandelingen en fietstochten in de omliggende natuur, waaronder het nabijgelegen natuurgebied de Maashorst.

De gemeenschap van Mariaheide is hecht en betrokken bij het behoud van haar culturele erfgoed. Het dorp organiseert regelmatig evenementen en activiteiten om de lokale cultuur en geschiedenis te vieren en te delen met inwoners en bezoekers. De jaarlijkse carnavalsoptocht en dorpsfeesten vormen hoogtepunten in de sociale kalender van Mariaheide.

Het dorp is een plek waar traditie en moderne tijden naast elkaar bestaan. Inwoners genieten van een rustig en landelijk leven te midden van de natuurlijke schoonheid van het gebied, terwijl ze tegelijkertijd openstaan voor verandering en vooruitgang. Mariaheide behoudt zijn unieke charme als een bijzondere bestemming in Nederland, waar geschiedenis en gastvrijheid samenkomen.

Energielabel Mariaheide

Mariaheide, een dorp in de gemeente Veghel, is een van de oudste dorpen in Noord-Brabant. Het dorp heeft een rijke geschiedenis, maar ook een aantal uitdagingen. Zo is het gemiddelde energielabel van de woningen in Mariaheide relatief laag.

Volgens cijfers van het Rijksvastgoedbedrijf heeft 70% van de woningen in Mariaheide een energielabel D of lager. Dat betekent dat deze woningen relatief veel energie verbruiken en dus ook veel CO2 uitstoten.

Deze hoge energielabels zijn een probleem voor het dorp. Ze leiden tot hogere energiekosten voor huiseigenaren en meer CO2-uitstoot. Dit draagt bij aan de klimaatverandering en kan leiden tot luchtvervuiling en gezondheidsproblemen.

De gemeente Veghel is zich bewust van dit probleem en heeft daarom een aantal maatregelen genomen om de energielabels in Mariaheide te verbeteren. Zo is er een subsidieregeling voor woningeigenaren die hun woning willen verduurzamen.

Deze subsidieregeling heeft tot nu toe al een aantal resultaten opgeleverd. In de afgelopen twee jaar is het aantal woningen met een energielabel B of hoger in Mariaheide met 10% toegenomen.

Deze verbetering is een goede start, maar er is nog veel werk aan de winkel. De gemeente Veghel is dan ook van plan om de subsidieregeling voort te zetten en andere maatregelen te nemen om de energielabels in Mariaheide verder te verbeteren.