Energielabel Laarbeek

Heeft u in Laarbeek een energielabel benodigd ? Energielabel Meierijstad regelt het graag voor u. 

Uw aanvraag in 3 stappen: 

1. U plant met ons een afspraak in of vraagt een gratis offerte aan.  

2. Bij goedkeuring wordt er een afspraak ingepland en wordt de woning opgenomen. 

3. U ontvangt het energielabel zo snel mogelijk. 

Over Energielabel Meierijstad

 • Energielabelbureau voor woningbouw en bedrijfspanden in Noord-Brabant.
 • Onze uitgebreide inspectie levert een beter energielabel op.
 • Gratis offerte.
 • Wij zijn gevestigd in Meierijstad en werken in geheel Noord-Brabant zonder voorrijkosten. 

Wat kost een energielabel?

De kosten van een energielabel staan bij Energielabel Meierijstad vast. U krijgt vooraf van ons een offerte zodat u precies weet waar u aan toe bent. Wij rekenen zeer concurrerende tarieven en tellen geen voorrijkosten. Ook werken wij niet met meerwerk-kosten, zo weet u dus vooraf precies wat het u kost. 

Woningtype Tarieven incl. btw
Appartement € 255,-
Tussenwoning € 295,-
Hoekwoning € 305,-
Twee-onder-een-kapwoning € 305,-
Vrijstaande woning € 365,-
Groter dan 225 m² Op aanvraag
Utiliteitsbouw Tarieven excl. btw
Tot 150 m² €425,-
150 tot 500 m² € 495,-
500 tot 1000 m² € 650,-
1000 m² + Op aanvraag

Wat is een energielabel?

Een energielabel toont hoe energiezuinig een woning is en wat u kunt doen om deze energiezuiniger te maken. Dit label varieert van A++++ (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig), en het wordt verstrekt door een gecertificeerde energielabeladviseur na locatieonderzoek. Het energielabel beoordeelt de energie-efficiëntie van uw gebouw in vergelijking met andere gebouwen. 

Wat is een goed energielabel?

Een goed energielabel in Nederland is minimaal label B. Dit betekent dat uw woning bovengemiddeld geïsoleerd is. Een C-label is al beter dan het gemiddelde, terwijl een A-label een zeer laag energieverbruik aangeeft. Aan de andere kant betekent een G-label een hoog energieverbruik. Bedenk dat 'goed' vanaf label B begint, hoewel de definitie van 'goed' subjectief kan zijn.

Waarom is een energielabel verplicht?

Europese regelgeving

De Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD) vereist dat het energielabel in Nederland wordt toegepast bij vergunningsaanvragen, opleveringen, verkoop en verhuur.

Boetes

Het niet naleven van deze regels kan resulteren in boetes, €435 voor particulieren en €870 voor bedrijven. Handhaving wordt uitgevoerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Conclusie

Een energielabel is dus een verplichting vanuit Europese regelgeving.

Hoe wordt een energielabel bepaald?

Een energielabel wordt bepaald door een gecertificeerd energielabeladviseur. De adviseur komt op locatie en neemt de kenmerken van de woning of het bedrijfspand op, zoals het type verwarming, de isolatie en de aanwezigheid van zonnepanelen.

De adviseur gebruikt een softwareprogramma om de energieprestatie van de woning of het bedrijfspand te berekenen. Dit programma houdt rekening met een groot aantal factoren, waaronder:

 • De typen verwarming, koeling en ventilatie
 • De isolatie van de muren, het dak, de vloer en de ramen
 • De aanwezigheid van zonnepanelen en andere duurzame energievoorzieningen
 • De grootte van de woning of het bedrijfspand

De energieprestatie wordt vervolgens uitgedrukt in een energielabel. Het label geeft een indicatie van het energieverbruik van de woning of het bedrijfspand.

Voor welke gebouwen zijn geen energielabel nodig?

Voor een aantal gebouwen is geen energielabel benodigd. Deze gebouwen zijn:

 • Beschermde monumenten of gemeentelijke monumenten.
 • Gebouwen voor religieuze activiteiten, zoals kerken en moskeeën. 
 • Vrijstaande gebouwen met een gebruiksoppervlakte kleiner dan 50 m². 
 • Bedrijfspanden bedoeld voor opslag of bewerking (fabriekshallen). 
 • Gebouwen die niet langer dan twee jaar worden gebruikt, zoals noodgebouwen en bouwketen. 
 • Recreatiewoningen die minder dan vier maanden per jaar in gebruik zijn. 
 • Gebouwen die geen energie gebruiken om het klimaat binnen te regelen, zoals schuren of garages.

Heb ik al een energielabel?

Middels onderstaande tool kunt u gemakkelijk zien of u al een energielabel heeft. 

Wat doet Energielabel Meierijstad?

Energielabel Meierijstad is bevoegd om energielabel te berekenen van uw vastgoed. 

Wij verzorgen aanvragen voor zowel particulieren als bedrijven. 

Bij het locatiebezoek van uw vastgoed worden de volgende handelingen uitgevoerd: 

 • Gebouwopname op locatie; 
 • Het inmeten van de gebouw;
 • Het inventariseren van de gebouwkenmerken; 
 • De verwerking van de kenmerken in de energielabel-software; 
 • De registratie bij de Rijksoverheid. 

Werkgebied Energielabel Meierijstad

Energielabel Meierijstad is voornamelijk werkzaam in Sint-Oedenrode, Best, Veghel, Schijndel, Liempde, Laarbeek, Sint-Michielsgestel, Son en Breugel, Boxtel, Oirschot, Eindhoven, Uden en 's-Hertogenbosch.   

Echter werken wij ook daarbuiten, in heel Noord-Brabant zijn wij u graag van dienst. Zonder voorrijkosten en u weet vooraf precies wat het kost. 

Over Laarbeek

Laarbeek is een gemeente gelegen in de provincie Noord-Brabant in Nederland. Het is een gebied dat doordrenkt is van geschiedenis en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een welvarende en bruisende gemeenschap. De naam "Laarbeek" is afgeleid van de beek die door het gebied stroomt, genaamd de Aa.

De geschiedenis van Laarbeek gaat terug tot de vroege middeleeuwen, toen de eerste nederzettingen in het gebied ontstonden. Het landschap van Laarbeek wordt gekenmerkt door uitgestrekte landbouwgronden, en het is altijd een agrarische gemeenschap geweest. De akkers en velden zijn van oudsher gebruikt voor de teelt van gewassen en veeteelt, en deze traditie wordt tot op de dag van vandaag voortgezet.

Een van de meest opvallende historische bezienswaardigheden in Laarbeek is Kasteel Croy, een imposant kasteel dat dateert uit de 15e eeuw. Het kasteel is omgeven door prachtige tuinen en een gracht, en het is een populair toeristisch trekpleister geworden. Het is ook het toneel van verschillende evenementen en activiteiten gedurende het hele jaar.

Een andere historische locatie in Laarbeek is de Heilige Michaëlkerk in Beek en Donk. Deze kerk, met zijn karakteristieke toren, is een belangrijk religieus en cultureel centrum in de gemeenschap. De kerk dateert uit de 15e eeuw en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen.

Laarbeek staat bekend om zijn prachtige natuur, met tal van bossen, meren en natuurgebieden. Het gebied biedt volop mogelijkheden voor wandelen, fietsen en andere buitenactiviteiten. Een van de opvallende natuurgebieden is de Strabrechtse Heide, een uitgestrekt heidelandschap dat een thuis is voor diverse planten- en diersoorten.

De gemeente Laarbeek bestaat uit vier kernen: Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Lieshout en Mariahout. Elk van deze kernen heeft zijn eigen unieke karakter en attracties. Lieshout is bijvoorbeeld bekend vanwege de brouwerij van de wereldberoemde Bavaria-bieren.

Tegenwoordig is Laarbeek een bloeiende gemeenschap met een sterk gevoel van saamhorigheid. De inwoners van Laarbeek waarderen hun geschiedenis en cultuur en werken samen om de gemeente te laten groeien en bloeien. Met zijn rijke erfgoed, prachtige natuur en gastvrije bevolking blijft Laarbeek een bijzondere plek in Nederland.

Energielabels Laarbeek

In de gemeente Laarbeek heeft 47,3% van alle woningen nog geen energielabel. Dat blijkt uit een onderzoek van de gemeente. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Het label loopt van A tot en met G, waarbij A de meest energiezuinige woningen zijn en G de minst energiezuinige.

Gemiddeld C

Het gemiddelde energielabel in Laarbeek is C. Dat betekent dat de meeste woningen in Laarbeek een redelijk energielabel hebben. Er zijn echter ook veel woningen met een slecht energielabel, vooral in de oudere wijken.

Waarom geen label?

Er zijn verschillende redenen waarom zoveel woningen in Laarbeek geen energielabel hebben. Een reden is dat het aanvragen van een energielabel geld kost. Een energielabel laten maken kost tussen de €100 en €355. Voor huiseigenaren met een laag inkomen kan dit een drempel zijn.

Een andere reden is dat huiseigenaren niet weten hoe ze een energielabel aan kunnen vragen. Het aanvragen van een energielabel is een vrij complex proces. Huiseigenaren moeten een energieadviseur inschakelen om een energielabel te laten maken.

Gemeente zet in op verduurzaming

De gemeente Laarbeek zet in op verduurzaming van de woningvoorraad. De gemeente wil dat de gemeente in 2030 energieneutraal is. Om dit doel te bereiken, biedt de gemeente subsidies aan voor het laten maken van een energielabel en organiseert de gemeente informatiebijeenkomsten over energiebesparing.

Conclusie

Er is nog veel werk te doen om ervoor te zorgen dat alle woningen in Laarbeek een energielabel hebben. De gemeente kan dit doen door de subsidies voor het laten maken van een energielabel te verhogen en door informatiebijeenkomsten over energiebesparing te organiseren. Daarnaast kan de gemeente een verplichte energiecheck invoeren voor alle woningen die verkocht of verhuurd worden.