Energielabel Erp

Heeft u in Erp een energielabel benodigd ? Energielabel Meierijstad regelt het graag voor u. 

Uw aanvraag in 3 stappen: 

1. U plant met ons een afspraak in of vraagt een gratis offerte aan.  

2. Bij goedkeuring wordt er een afspraak ingepland en wordt de woning opgenomen. 

3. U ontvangt het energielabel zo snel mogelijk. 

Over Energielabel Meierijstad

 • Energielabelbureau voor woningbouw en bedrijfspanden in Noord-Brabant.
 • Onze uitgebreide inspectie levert een beter energielabel op.
 • Gratis offerte.
 • Wij zijn gevestigd in Meierijstad en werken in geheel Noord-Brabant zonder voorrijkosten. 

Wat kost een energielabel?

De kosten van een energielabel staan bij Energielabel Meierijstad vast. U krijgt vooraf van ons een offerte zodat u precies weet waar u aan toe bent. Wij rekenen zeer concurrerende tarieven en tellen geen voorrijkosten. Ook werken wij niet met meerwerk-kosten, zo weet u dus vooraf precies wat het u kost. 

Woningtype Tarieven incl. btw
Appartement € 255,-
Tussenwoning € 295,-
Hoekwoning € 305,-
Twee-onder-een-kapwoning € 305,-
Vrijstaande woning € 365,-
Groter dan 225 m² Op aanvraag
Utiliteitsbouw Tarieven excl. btw
Tot 150 m² €425,-
150 tot 500 m² € 495,-
500 tot 1000 m² € 650,-
1000 m² + Op aanvraag

Wat is een energielabel?

Een energielabel toont hoe energiezuinig een woning is en wat u kunt doen om deze energiezuiniger te maken. Dit label varieert van A++++ (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig), en het wordt verstrekt door een gecertificeerde energielabeladviseur na locatieonderzoek. Het energielabel beoordeelt de energie-efficiëntie van uw gebouw in vergelijking met andere gebouwen. 

Wat is een goed energielabel?

Een goed energielabel in Nederland is minimaal label B. Dit betekent dat uw woning bovengemiddeld geïsoleerd is. Een C-label is al beter dan het gemiddelde, terwijl een A-label een zeer laag energieverbruik aangeeft. Aan de andere kant betekent een G-label een hoog energieverbruik. Bedenk dat 'goed' vanaf label B begint, hoewel de definitie van 'goed' subjectief kan zijn.

Waarom is een energielabel verplicht?

Europese regelgeving

De Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD) vereist dat het energielabel in Nederland wordt toegepast bij vergunningsaanvragen, opleveringen, verkoop en verhuur.

Boetes

Het niet naleven van deze regels kan resulteren in boetes, €435 voor particulieren en €870 voor bedrijven. Handhaving wordt uitgevoerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Conclusie

Een energielabel is dus een verplichting vanuit Europese regelgeving.

Hoe wordt een energielabel bepaald?

Een energielabel wordt bepaald door een gecertificeerd energielabeladviseur. De adviseur komt op locatie en neemt de kenmerken van de woning of het bedrijfspand op, zoals het type verwarming, de isolatie en de aanwezigheid van zonnepanelen.

De adviseur gebruikt een softwareprogramma om de energieprestatie van de woning of het bedrijfspand te berekenen. Dit programma houdt rekening met een groot aantal factoren, waaronder:

 • De typen verwarming, koeling en ventilatie
 • De isolatie van de muren, het dak, de vloer en de ramen
 • De aanwezigheid van zonnepanelen en andere duurzame energievoorzieningen
 • De grootte van de woning of het bedrijfspand

De energieprestatie wordt vervolgens uitgedrukt in een energielabel. Het label geeft een indicatie van het energieverbruik van de woning of het bedrijfspand.

Voor welke gebouwen zijn geen energielabel nodig?

Voor een aantal gebouwen is geen energielabel benodigd. Deze gebouwen zijn:

 • Beschermde monumenten of gemeentelijke monumenten.
 • Gebouwen voor religieuze activiteiten, zoals kerken en moskeeën. 
 • Vrijstaande gebouwen met een gebruiksoppervlakte kleiner dan 50 m². 
 • Bedrijfspanden bedoeld voor opslag of bewerking (fabriekshallen). 
 • Gebouwen die niet langer dan twee jaar worden gebruikt, zoals noodgebouwen en bouwketen. 
 • Recreatiewoningen die minder dan vier maanden per jaar in gebruik zijn. 
 • Gebouwen die geen energie gebruiken om het klimaat binnen te regelen, zoals schuren of garages.

Heb ik al een energielabel?

Middels onderstaande tool kunt u gemakkelijk zien of u al een energielabel heeft. 

Wat doet Energielabel Meierijstad?

Energielabel Meierijstad is bevoegd om energielabel te berekenen van uw vastgoed. 

Wij verzorgen aanvragen voor zowel particulieren als bedrijven. 

Bij het locatiebezoek van uw vastgoed worden de volgende handelingen uitgevoerd: 

 • Gebouwopname op locatie; 
 • Het inmeten van de gebouw;
 • Het inventariseren van de gebouwkenmerken; 
 • De verwerking van de kenmerken in de energielabel-software; 
 • De registratie bij de Rijksoverheid. 

Werkgebied Energielabel Meierijstad

Energielabel Meierijstad is voornamelijk werkzaam in Sint-Oedenrode, Best, Veghel, Schijndel, Liempde, Laarbeek, Sint-Michielsgestel, Son en Breugel, Boxtel, Oirschot, Eindhoven, Uden en 's-Hertogenbosch.   

Echter werken wij ook daarbuiten, in heel Noord-Brabant zijn wij u graag van dienst. Zonder voorrijkosten en u weet vooraf precies wat het kost. 

Over Erp

Erp is een pittoresk dorp gelegen in de provincie Noord-Brabant, Nederland. Het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen en wordt gekenmerkt door zijn charmante omgeving en betrokken gemeenschap.

Een van de meest opvallende historische aspecten van Erp is de Lambertuskerk, die dateert uit de 13e eeuw. Deze prachtige kerk met zijn karakteristieke toren is een belangrijk historisch en cultureel symbool voor het dorp. De kerk heeft door de eeuwen heen verschillende restauraties ondergaan en blijft vandaag de dag een centraal punt voor religieuze bijeenkomsten en evenementen.

Erp heeft ook zijn eigen molens, waaronder de standerdmolen van Erp, die dateert uit 1744. Deze molen is gerestaureerd en nog steeds in gebruik als graanmolen, waar bezoekers kunnen zien hoe traditioneel graan wordt gemalen. Het is een tastbaar bewijs van de agrarische geschiedenis van de regio.

Een ander opmerkelijk kenmerk van Erp is de rivier de Aa, die door het dorp stroomt. De Aa heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de regio en heeft door de jaren heen een waardevolle bron van water en transport geboden.

Erp is omgeven door landbouwgrond en natuurgebieden, waaronder het Nationaal Landschap Het Groene Woud. Deze groene omgeving biedt talloze mogelijkheden voor wandelen, fietsen en genieten van de natuur. De lokale boerenmarkt is ook een populaire bestemming, waar inwoners en bezoekers verse producten kunnen kopen, rechtstreeks van de boeren uit de omgeving.

De gemeenschap van Erp is nauw verbonden en actief betrokken bij het behoud van de lokale cultuur en tradities. Het jaarlijkse evenement 'Kermis Erp' is een geliefde traditie, waarbij inwoners samenkomen om te genieten van kermisattracties, muziek en festiviteiten.

Erp is een dorp dat de rijke geschiedenis en het landelijke karakter koestert, terwijl het zich tegelijkertijd aanpast aan de moderne tijden. Met zijn historische bezienswaardigheden, prachtige natuurlijke omgeving en betrokken gemeenschap blijft Erp een unieke en charmante plek in Nederland.

Energielabel Erp 

In Erp is het gemiddelde energielabel van woningen D. Dat betekent dat de meeste woningen in de gemeente nog wel wat energie kunnen besparen. In 2015 was het gemiddelde energielabel nog E. Dat betekent dat er in de afgelopen acht jaar een flinke stap vooruit is gezet.

Verbetering

De verbetering van de energielabels is te verklaren door een aantal factoren. Ten eerste worden nieuwe woningen steeds energiezuiniger gebouwd. Ten tweede wordt er steeds meer geïnvesteerd in verduurzaming van bestaande woningen.

Nieuwe woningen

In 2023 zijn er in Erp ongeveer 50 nieuwe woningen gebouwd. Deze woningen hebben allemaal een energielabel A of beter. Dat betekent dat ze zeer energiezuinig zijn.

Verduurzaming

In de afgelopen acht jaar zijn er in Erp ongeveer 1.000 bestaande woningen verduurzaamd. Dit betekent dat er in deze woningen isolatie is aangebracht, er nieuwe cv-ketels zijn geïnstalleerd en er zonnepanelen zijn geplaatst.

Toekomst

De gemeente Erp wil dat alle woningen in de gemeente in 2050 energieneutraal zijn. Dat betekent dat ze dan geen fossiele brandstoffen meer gebruiken voor verwarming en warm water. Om dit te bereiken, wil de gemeente de verduurzaming van woningen stimuleren. Zo biedt de gemeente subsidies voor het aanbrengen van isolatie en zonnepanelen.

Conclusie

De energielabels in Erp zijn de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd. Er is nog wel wat werk aan de winkel, maar de gemeente is op de goede weg om in 2050 alle woningen energieneutraal te hebben.

Feiten

 • In Erp is het gemiddelde energielabel van woningen D.
 • In 2015 was het gemiddelde energielabel nog E.
 • De verbetering van de energielabels is te verklaren door een aantal factoren, waaronder de bouw van nieuwe energiezuinige woningen en de verduurzaming van bestaande woningen.
 • De gemeente Erp wil dat alle woningen in de gemeente in 2050 energieneutraal zijn.