Energielabel Eerde

Heeft u in Eerde een energielabel benodigd ? Energielabel Meierijstad regelt het graag voor u. 

Uw aanvraag in 3 stappen: 

1. U plant met ons een afspraak in of vraagt een gratis offerte aan.  

2. Bij goedkeuring wordt er een afspraak ingepland en wordt de woning opgenomen. 

3. U ontvangt het energielabel zo snel mogelijk. 

Over Energielabel Meierijstad

 • Energielabelbureau voor woningbouw en bedrijfspanden in Noord-Brabant.
 • Onze uitgebreide inspectie levert een beter energielabel op.
 • Gratis offerte.
 • Wij zijn gevestigd in Meierijstad en werken in geheel Noord-Brabant zonder voorrijkosten. 

Wat kost een energielabel?

De kosten van een energielabel staan bij Energielabel Meierijstad vast. U krijgt vooraf van ons een offerte zodat u precies weet waar u aan toe bent. Wij rekenen zeer concurrerende tarieven en tellen geen voorrijkosten. Ook werken wij niet met meerwerk-kosten, zo weet u dus vooraf precies wat het u kost. 

Woningtype Tarieven incl. btw
Appartement € 255,-
Tussenwoning € 295,-
Hoekwoning € 305,-
Twee-onder-een-kapwoning € 305,-
Vrijstaande woning € 365,-
Groter dan 225 m² Op aanvraag
Utiliteitsbouw Tarieven excl. btw
Tot 150 m² €425,-
150 tot 500 m² € 495,-
500 tot 1000 m² € 650,-
1000 m² + Op aanvraag

Wat is een energielabel?

Een energielabel toont hoe energiezuinig een woning is en wat u kunt doen om deze energiezuiniger te maken. Dit label varieert van A++++ (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig), en het wordt verstrekt door een gecertificeerde energielabeladviseur na locatieonderzoek. Het energielabel beoordeelt de energie-efficiëntie van uw gebouw in vergelijking met andere gebouwen. 

Wat is een goed energielabel?

Een goed energielabel in Nederland is minimaal label B. Dit betekent dat uw woning bovengemiddeld geïsoleerd is. Een C-label is al beter dan het gemiddelde, terwijl een A-label een zeer laag energieverbruik aangeeft. Aan de andere kant betekent een G-label een hoog energieverbruik. Bedenk dat 'goed' vanaf label B begint, hoewel de definitie van 'goed' subjectief kan zijn.

Waarom is een energielabel verplicht?

Europese regelgeving

De Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD) vereist dat het energielabel in Nederland wordt toegepast bij vergunningsaanvragen, opleveringen, verkoop en verhuur.

Boetes

Het niet naleven van deze regels kan resulteren in boetes, €435 voor particulieren en €870 voor bedrijven. Handhaving wordt uitgevoerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Conclusie

Een energielabel is dus een verplichting vanuit Europese regelgeving.

Hoe wordt een energielabel bepaald?

Een energielabel wordt bepaald door een gecertificeerd energielabeladviseur. De adviseur komt op locatie en neemt de kenmerken van de woning of het bedrijfspand op, zoals het type verwarming, de isolatie en de aanwezigheid van zonnepanelen.

De adviseur gebruikt een softwareprogramma om de energieprestatie van de woning of het bedrijfspand te berekenen. Dit programma houdt rekening met een groot aantal factoren, waaronder:

 • De typen verwarming, koeling en ventilatie
 • De isolatie van de muren, het dak, de vloer en de ramen
 • De aanwezigheid van zonnepanelen en andere duurzame energievoorzieningen
 • De grootte van de woning of het bedrijfspand

De energieprestatie wordt vervolgens uitgedrukt in een energielabel. Het label geeft een indicatie van het energieverbruik van de woning of het bedrijfspand.

Voor welke gebouwen zijn geen energielabel nodig?

Voor een aantal gebouwen is geen energielabel benodigd. Deze gebouwen zijn:

 • Beschermde monumenten of gemeentelijke monumenten.
 • Gebouwen voor religieuze activiteiten, zoals kerken en moskeeën. 
 • Vrijstaande gebouwen met een gebruiksoppervlakte kleiner dan 50 m². 
 • Bedrijfspanden bedoeld voor opslag of bewerking (fabriekshallen). 
 • Gebouwen die niet langer dan twee jaar worden gebruikt, zoals noodgebouwen en bouwketen. 
 • Recreatiewoningen die minder dan vier maanden per jaar in gebruik zijn. 
 • Gebouwen die geen energie gebruiken om het klimaat binnen te regelen, zoals schuren of garages.

Heb ik al een energielabel?

Middels onderstaande tool kunt u gemakkelijk zien of u al een energielabel heeft. 

Wat doet Energielabel Meierijstad?

Energielabel Meierijstad is bevoegd om energielabel te berekenen van uw vastgoed. 

Wij verzorgen aanvragen voor zowel particulieren als bedrijven. 

Bij het locatiebezoek van uw vastgoed worden de volgende handelingen uitgevoerd: 

 • Gebouwopname op locatie; 
 • Het inmeten van de gebouw;
 • Het inventariseren van de gebouwkenmerken; 
 • De verwerking van de kenmerken in de energielabel-software; 
 • De registratie bij de Rijksoverheid. 

Werkgebied Energielabel Meierijstad

Energielabel Meierijstad is voornamelijk werkzaam in Sint-Oedenrode, Best, Veghel, Schijndel, Liempde, Laarbeek, Sint-Michielsgestel, Son en Breugel, Boxtel, Oirschot, Eindhoven, Uden en 's-Hertogenbosch.   

Echter werken wij ook daarbuiten, in heel Noord-Brabant zijn wij u graag van dienst. Zonder voorrijkosten en u weet vooraf precies wat het kost. 

Over Eerde

Eerde is een pittoresk dorp in de provincie Noord-Brabant, Nederland, met een rijke geschiedenis en een gemeenschap die trots is op haar erfgoed en betrokkenheid. Het dorp heeft een charmante uitstraling en ligt te midden van een prachtig landschap van velden en bossen.

De geschiedenis van Eerde gaat terug tot de middeleeuwen. Het dorp wordt voor het eerst vermeld in historische documenten uit 1313. De naam "Eerde" is afgeleid van het woord "aarde," wat verwijst naar de vruchtbare grond in de omgeving.

Een opvallende historische bezienswaardigheid in Eerde is de Sint-Antonius Abtkerk, die dateert uit de 15e eeuw. Deze kerk is een belangrijk religieus en cultureel centrum in het dorp en staat bekend om zijn gotische architectuur en karakteristieke toren.

Eerde wordt omringd door een prachtig natuurlijk landschap, met uitgestrekte velden en bossen die uitnodigen tot wandel- en fietstochten. De nabijgelegen Dommelrivier biedt mogelijkheden voor recreatie, zoals kanoën en vissen.

De gemeenschap van Eerde is betrokken bij het behoud van haar culturele erfgoed. Het dorp organiseert jaarlijks evenementen zoals de jaarlijkse Eerdse Molenfeesten, waar inwoners en bezoekers samenkomen om te genieten van muziek, dans en lokale gerechten.

Een uniek kenmerk van Eerde is het feit dat het dorp een standbeeld heeft ter ere van de parachutisten van de 101st Airborne Division die tijdens de Tweede Wereldoorlog in de omgeving van Eerde zijn geland als onderdeel van Operatie Market Garden. Het standbeeld herdenkt de moedige soldaten en is een tastbare herinnering aan de geschiedenis van het dorp.

Eerde is een dorp dat de balans heeft gevonden tussen het behoud van haar traditionele charme en het omarmen van moderne ontwikkelingen. Het blijft een plek waar inwoners genieten van een rustig en landelijk leven te midden van de natuurlijke schoonheid van de omgeving, terwijl ze tegelijkertijd openstaan voor verandering en vooruitgang. Eerde behoudt zijn unieke charme als een bijzondere bestemming in Nederland, waar geschiedenis en gastvrijheid samenkomen.

Energielabel Eerde 

Eerde is een dorp in de gemeente Meierijstad, in de provincie Noord-Brabant. Het dorp heeft ongeveer 1.000 inwoners.

Volgens gegevens van de RVO hebben 9 adressen in Eerde een energielabel C. Dit is het meest voorkomende energielabel in Eerde. De overige adressen hebben een energielabel E of lager.

Dit betekent dat de meeste woningen in Eerde nog niet erg energiezuinig zijn. Dit is een gemiste kans, want door te investeren in energiebesparing kunnen huiseigenaren hun energierekening verlagen en hun CO2-uitstoot verminderen.

Mogelijkheden voor verbetering

Er zijn verschillende mogelijkheden om energie te besparen in woningen. Zo kunnen huiseigenaren investeren in isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.