Energielabel Boskant

Heeft u in Boskant een energielabel benodigd ? Energielabel Meierijstad regelt het graag voor u. 

Uw aanvraag in 3 stappen: 

1. U plant met ons een afspraak in of vraagt een gratis offerte aan.  

2. Bij goedkeuring wordt er een afspraak ingepland en wordt de woning opgenomen. 

3. U ontvangt het energielabel zo snel mogelijk. 

Energielabel Meierijstad

 • Energielabelbureau voor woningbouw en bedrijfspanden in Noord-Brabant.
 • Onze uitgebreide inspectie levert een beter energielabel op.
 • Gratis offerte.
 • Wij zijn gevestigd in Meierijstad en werken in geheel Noord-Brabant zonder voorrijkosten. 

Wat kost een energielabel?

De kosten van een energielabel staan bij Energielabel Meierijstad vast. U krijgt vooraf van ons een offerte zodat u precies weet waar u aan toe bent. Wij rekenen zeer concurrerende tarieven en tellen geen voorrijkosten. Ook werken wij niet met meerwerk-kosten, zo weet u dus vooraf precies wat het u kost. 

Woningtype Tarieven incl. btw
Appartement € 255,-
Tussenwoning € 295,-
Hoekwoning € 305,-
Twee-onder-een-kapwoning € 305,-
Vrijstaande woning € 365,-
Groter dan 225 m² Op aanvraag
Utiliteitsbouw Tarieven excl. btw
Tot 150 m² €425,-
150 tot 500 m² € 495,-
500 tot 1000 m² € 650,-
1000 m² + Op aanvraag

Wat is een energielabel?

Een energielabel toont hoe energiezuinig een woning is en wat u kunt doen om deze energiezuiniger te maken. Dit label varieert van A++++ (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig), en het wordt verstrekt door een gecertificeerde energielabeladviseur na locatieonderzoek. Het energielabel beoordeelt de energie-efficiëntie van uw gebouw in vergelijking met andere gebouwen. 

Wat is een goed energielabel?

Een goed energielabel in Nederland is minimaal label B. Dit betekent dat uw woning bovengemiddeld geïsoleerd is. Een C-label is al beter dan het gemiddelde, terwijl een A-label een zeer laag energieverbruik aangeeft. Aan de andere kant betekent een G-label een hoog energieverbruik. Bedenk dat 'goed' vanaf label B begint, hoewel de definitie van 'goed' subjectief kan zijn.

Waarom is een energielabel verplicht?

Europese regelgeving

De Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD) vereist dat het energielabel in Nederland wordt toegepast bij vergunningsaanvragen, opleveringen, verkoop en verhuur.

Boetes

Het niet naleven van deze regels kan resulteren in boetes, €435 voor particulieren en €870 voor bedrijven. Handhaving wordt uitgevoerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Conclusie

Een energielabel is dus een verplichting vanuit Europese regelgeving.

Hoe wordt een energielabel bepaald?

Een energielabel wordt bepaald door een gecertificeerd energielabeladviseur. De adviseur komt op locatie en neemt de kenmerken van de woning of het bedrijfspand op, zoals het type verwarming, de isolatie en de aanwezigheid van zonnepanelen.

De adviseur gebruikt een softwareprogramma om de energieprestatie van de woning of het bedrijfspand te berekenen. Dit programma houdt rekening met een groot aantal factoren, waaronder:

 • De typen verwarming, koeling en ventilatie
 • De isolatie van de muren, het dak, de vloer en de ramen
 • De aanwezigheid van zonnepanelen en andere duurzame energievoorzieningen
 • De grootte van de woning of het bedrijfspand

De energieprestatie wordt vervolgens uitgedrukt in een energielabel. Het label geeft een indicatie van het energieverbruik van de woning of het bedrijfspand.

Voor welke gebouwen zijn geen energielabel nodig?

Voor een aantal gebouwen is geen energielabel benodigd. Deze gebouwen zijn:

 • Beschermde monumenten of gemeentelijke monumenten.
 • Gebouwen voor religieuze activiteiten, zoals kerken en moskeeën. 
 • Vrijstaande gebouwen met een gebruiksoppervlakte kleiner dan 50 m². 
 • Bedrijfspanden bedoeld voor opslag of bewerking (fabriekshallen). 
 • Gebouwen die niet langer dan twee jaar worden gebruikt, zoals noodgebouwen en bouwketen. 
 • Recreatiewoningen die minder dan vier maanden per jaar in gebruik zijn. 
 • Gebouwen die geen energie gebruiken om het klimaat binnen te regelen, zoals schuren of garages.

Heb ik al een energielabel?

Middels onderstaande tool kunt u gemakkelijk zien of u al een energielabel heeft. 

Wat doet Energielabel Meierijstad?

Energielabel Meierijstad is bevoegd om energielabel te berekenen van uw vastgoed. 

Wij verzorgen aanvragen voor zowel particulieren als bedrijven. 

Bij het locatiebezoek van uw vastgoed worden de volgende handelingen uitgevoerd: 

 • Gebouwopname op locatie; 
 • Het inmeten van de gebouw;
 • Het inventariseren van de gebouwkenmerken; 
 • De verwerking van de kenmerken in de energielabel-software; 
 • De registratie bij de Rijksoverheid. 

Werkgebied Energielabel Meierijstad

Energielabel Meierijstad is voornamelijk werkzaam in Sint-Oedenrode, Best, Veghel, Schijndel, Liempde, Laarbeek, Sint-Michielsgestel, Son en Breugel, Boxtel, Oirschot, Eindhoven, Uden en 's-Hertogenbosch.   

Echter werken wij ook daarbuiten, in heel Noord-Brabant zijn wij u graag van dienst. Zonder voorrijkosten en u weet vooraf precies wat het kost. 

Over Boskant

Boskant is een charmant dorp gelegen in de provincie Noord-Brabant, Nederland. Het dorp, dat deel uitmaakt van de gemeente Sint-Oedenrode, heeft een rijke geschiedenis en een sterke gemeenschapsband.

De geschiedenis van Boskant gaat terug tot de middeleeuwen, en het dorp wordt voor het eerst vermeld in historische documenten uit 1323. De naam "Boskant" verwijst naar de ligging aan de rand van het bos, wat het dorp een schilderachtige omgeving geeft.

Een opvallende historische bezienswaardigheid in Boskant is de Sint-Theresiakerk, een neogotische kerk die dateert uit 1906. Deze kerk is een belangrijk religieus en cultureel centrum in de gemeenschap en staat bekend om zijn karakteristieke architectuur en indrukwekkende glas-in-loodramen.

Boskant is omgeven door een prachtig natuurlijk landschap, waaronder bossen en weilanden. Het dorp biedt tal van mogelijkheden voor wandelingen en fietstochten in de omliggende natuur. De nabijgelegen Dommelrivier is een populaire bestemming voor kanoën en vissen.

Een van de unieke aspecten van Boskant is zijn betrokkenheid bij de lokale traditie van het carnaval. Het dorp staat bekend om zijn levendige carnavalsvieringen, waarbij inwoners zich verkleden en de straten vullen met muziek en festiviteiten.

De gemeenschap van Boskant is hecht en betrokken bij het behoud van haar culturele erfgoed. Het dorp organiseert regelmatig evenementen en activiteiten om de lokale cultuur en geschiedenis te vieren en te delen met inwoners en bezoekers.

Boskant is een dorp dat trots is op zijn geschiedenis en de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Het blijft een plek waar inwoners genieten van een rustig en landelijk leven te midden van de bossen en weilanden, en waar bezoekers kunnen kennismaken met de warme gastvrijheid van de gemeenschap. Boskant behoudt zijn unieke charme als een bijzondere bestemming in Nederland.

Energielabels Boskant

Boskant, een dorpje in de gemeente Sint-Oedenrode, is een relatief jonge woonwijk. De meeste woningen zijn gebouwd in de jaren '70 en '80. Dit betekent dat veel woningen in Boskant nog een verouderd energielabel hebben.

Volgens gegevens van AlleCijfers.nl hebben 9 adressen in Boskant een energielabel A. Dit is een goed energielabel, wat betekent dat deze woningen zeer energiezuinig zijn. 7 adressen hebben een energielabel D. Dit is een redelijk energielabel, maar er zijn nog wel verbeteringen mogelijk.

De woningen met het beste energielabel zijn meestal nieuwbouwwoningen of woningen die recentelijk zijn verbouwd. Deze woningen zijn voorzien van energiezuinige voorzieningen, zoals zonnepanelen, een warmtepomp en HR++ glas.

De woningen met een energielabel D zijn meestal oudere woningen. Deze woningen zijn vaak niet voorzien van energiezuinige voorzieningen. Hierdoor verbruiken ze meer energie dan nodig is.

De gemeente Sint-Oedenrode wil de energielabels in Boskant verbeteren. Daarom biedt de gemeente subsidies aan voor energiebesparende maatregelen. Met deze subsidies kunnen huiseigenaren hun woningen verduurzamen.

Enkele voorbeelden van energiebesparende maatregelen

 • Isolatie van dak, muren en vloer
 • Installatie van zonnepanelen
 • Vervanging van cv-ketel door een warmtepomp
 • HR++ glas

Deze maatregelen kunnen de energierekening aanzienlijk verlagen. Bovendien zijn ze goed voor het milieu.

Conclusie

De energielabels in Boskant zijn over het algemeen goed. Er zijn echter nog mogelijkheden voor verbetering. De gemeente Sint-Oedenrode wil de energielabels in Boskant verbeteren door subsidies aan te bieden voor energiebesparende maatregelen.